On kaiketi aika paljastaa teille, hyvät lukijani, suuri tai oikeastaan aika pieni harrastukseni. Rakennan itselleni nimittäin nukkekotia. 1/12 mittasuhteutettu taloni on vielä alkutekijöissään, mutta valmistumassa kovaa vauhtia, sillä hiihtolomalla kokosin talon viimeinkin isäni avustuksella. Talo on nelikerroksinen ja siinä on 12 huonetta. Aion sisustaa talon kustavilaiseen tyyliin, joten tapetointia ja lattioiden petsaamista riittää. Haaveilen kiilltävän valkoisista lankkulattioista, mutta ainakin tällä hetkellä vaikuttaisi, että tämä talo saa pähkinäiseksi petsatut tummat lattiat.

Talossa, jolle en ole vielä keksinyt nimeä, tulee asumaan lapsuuden leikeistäni tutut Shelly-nuket. Ihan jos totta puhutaan, niin lapsuudessani minulla oli kaksi Shelly- nukkea, joten kolme muuta olen astanut hiljattain. Uusimman asukin hankin viime viikolla, ja kyseinen punahiuksinen kaunotar sai välittömästi nimekseen Rose. Jos minua yhtään tuntee ei ole vaikea arvata kehen kyseinen neiti on samaistunut!

Talossa tulee siis asumaan Rose, joka on siis yhden lempi elokuvani tähti - kyseessähän on siis tietenkin Titanic, jossa Rose rakastuu Jack nimiseen kulkuriin. Kiellettyä rakkautta ja elämän julmuutta siis. Rose todennäköisesti perustaa kartanon alakertaan hepene kaupan hattuineen ja korseteineen.

Kartanossa asustaa myös Jo, tarkemmin sanottuna Josephine. Tämä neitokainen on nimetty Pikku naisia - kirjan Jo`n mukaan. Jotenkin näen itseni kysesisessä hahmossa, joka etsii itseään, elämän intohimoaan ja suurta rakkauttaan ja lopulta onnistuu löytämään etsimänsä. Toivottavasti olen itse yhtä onnekas. 

Kolmas neiti on Elisabeth. Hän on saanut nimensä Pirates of The Caribean elokuvan Elisabeth Shwanin mukaan. Rajojen rikkoja ja oman tiensä kulkija. Hänkin liikkeellä rakkauden voimalla. Ihailen hahmon suurta rohkeutta ottaa ne askeleet, joita moni ei ottaisi. Ripaus kyseisenlaista rohkeutta tekisi elämästä jännittävämpää ja kotihiirenkin elämä näyttyisi muutenkin kuin olohuoneen ikkunasta katsottuna tai elokuvien kautta elettynä elämänä :)

Kartanon neljäs asukki on Marianne. Jane Austenin  - Järki ja Tunteet romaanin Marianne tietenkin! Unelmoija, joka huomaan karvaan pettymyksen jälkeen katselleensa suurta rakkauttaan jo jonkin aikaa. Neiti on ehkä hieman turhamainen ja hyvä uskoinen, mutta juuri siksi hän kuuluu niihin fiktiivisiin hahmoihin joita ihailen. Kaikki hahmot, jotka ovat antaneet nimensä nukkekotini asukkaille ovat hahmoja, joihin voin jollain tavalla samaistua. En ehkä suoranaisesti, mutta heissä on piirteitä, joita voin tunnistaa itsessäni tai joita toivoisin itsestäni löytyvän.

Täytyyhän kartanossa olla herra seuraakin neideillä ja tätä tehtävää ajaa William. Voitte uskoa, että hänelle oli vaikea keksiä nimeä. Yksi vaihtoehto oli Mr. Darcy, mutta jotenkin Jane Austenin Ylpeydestä ja Ennakkoluulosta tuttu Darcy olisi ollut neitien seurassa vähän turhan pliisu. Sitten olisihan nuori herra voinut olla nimeltään George - ei enempää eikä vähempää kuin J.K Rowlinging Harry Pottereista tuttu George Weasley ja saattaahan olla, että mielikuvitukseni sekoitti mukaan hieman Greyn Anatomian George O´Malley:a. Tässä sekoituksessa nuori herra olisi vaikuttanut pelurilta, joka hyvää tarkoittavine elkeineen olisi liehitellyt talon neidit pikkusormensa ympärille. Tästä voi jo huomata miten vakava asia nimen antaminen voi olla!

Joka tapauksessa nuori herra on nimeltään William. Jälleen kerran Pirates of The Carribeanin hahmon mukaan nimetty asukki. Williamilla tarkoitan tietenkin William Turneria. Jos olette nähneet POC trilogia ei varmaankaan tarvitse miettiä, miksi valitsin juuri hänet. Jalot aikeet, hieman nokkeluutta, arvaamatonta charmia ja lisänä vielä oikein ajoitettua häijyyttä ja ikuisen rakkauden paloa yhtä naista kohtaan - tämä yhdistelmä saa kenen tahansa polvet tutisemaan. Saa nähdä saavatko Elisabeth ja William toisensa tälläkin kertaa... se jää nähtäväksi. Ehkä nimeän kartanonkin Pirates of The Caribeanin mukaan Villa Black Pearl:iksi, mikä ei taas ole järin vakuuttava idea!

Jotain parempaa olisi keksittävä. Ehkä joskus saan laitettua joitain kuvia tekeleistäni. Neitien mekot olisivat ainakin kuvan arvoisia!